3Π Βιομηχανία Τροφίμων

3p-1-1068x593
 
Category : Blog-Technology
Δέσμευση στην επαγγελματική αγορά της HO.RE.CA., με λύσεις που διακρίνονται από ποιότητα, σταθερή σύσταση και γεύση, αποτελεσματικότητα, φιλική τιμολογιακή πολιτική, εμπλουτισμό προϊοντικής γκάμας....
 

3Π Βιομηχανία Τροφίμων

του Παναγιώτη Μαρκέτου

Αποτελεσματικός συνεργάτης στην κουζίνα σας!

Δέσμευση στην επαγγελματική αγορά της HO.RE.CA., με λύσεις που διακρίνονται από ποιότητα, σταθερή σύσταση και γεύση, αποτελεσματικότητα, φιλική τιμολογιακή πολιτική, εμπλουτισμό προϊοντικής γκάμας κι ενσωμάτωση νέων γεύσεων και τάσεων, ακόμη και από το διεθνές γαστρονομικό τοπίο, αποτελούν τους βασικούς κινητήριους άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζει εδώ και κάτι παραπάνω από δύο δεκαετίες η εταιρεία 3Π. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της παραγωγής έτοιμων αλειφόμενων σαλατών, dressings και σαλτσών.

Ο κ. Χρήστος Βασιλόγαμβρος, Chief Administrative Officer της 3Π, μας εξηγεί τους σχεδιασμούς της επόμενης, post-Covid-19, χρονικής περιόδου, και δη σε σχέση με τη μαζική εστίαση και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως μας δήλωσε, «Η παγκόσμια αγορά έζησε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δύσκολα μπορεί κανείς να την “αναγνώσει” κι εν συνεχεία να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα που θα αξιοποιήσει δεόντως. Κατά το διάστημα των δύο και πλέον μηνών του lockdown στη χώρα μας, η απώλεια του κύκλου εργασιών της εταιρείας μας άγγιξε το 51%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Κι ενώ η πορεία των πωλήσεων κατά το πρώτο δίμηνο του έτους κινούταν προς θετική κατεύθυνση, εξελισσόμενη με ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 15,9%, οι συνολικές απώλειες κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους πλησίασαν το 24%!»

Ένα δύσκολο καλοκαίρι

Ζητήσαμε από τον κ. Βασιλόγαμβρο να μας καταθέσει την άποψή του και τις προβλέψεις του αναφορικά με το πώς θα κινηθεί η food service αγορά κατά το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. «Είναι πολύ δύσκολο», αναφέρει, «να προβλέψει κανείς την κίνηση της αγοράς του food service κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σαιζόν. Το βέβαιο είναι ότι καθοριστικό παράγοντα θα αποτελέσει ο εισαγόμενος τουρισμός. Τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία έρχονται από την αεροπορική βιομηχανία, η οποία κατατάσσει τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου ranking, όσον αφορά τους τουριστικούς προορισμούς. Δεν τρέφουμε αυταπάτες πως η κατανάλωση θα είναι αισθητά χαμηλότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι, καθώς το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών παγκοσμίως είναι επηρεασμένο. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν έντονη κινητικότητα στα παράλια της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως από τον εγχώριο τουρισμό, και λιγότερο στις νησιωτικές περιοχές. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμώ πως κατά το αμέσως προσεχές διάστημα και όσο προχωράμε στη θερινή σαιζόν, αυτομάτως, θα ανακάμψει κι η κίνηση στα νησιά μας».

“Ο επαγγελματίας γνωρίζει ότι, χρησιμοποιώντας στην κουζίνα του τα προϊόντα της 3Π, έχει έναν ισχυρό συνεργάτη στον καθημερινό του αγώνα!”

Γνώριμα προϊόντα με βελτιώσεις

Στο mission statement της εταιρείας δηλώνεται πως «Η 3Π υπόσχεται να δημιουργεί νέα προϊόντα, αντλώντας έμπνευση από τις κουζίνες όλου του κόσμου, προκειμένου να απαντήσει στις ανάγκες των δημιουργών της γεύσης και της αγοράς». Η προϊοντική γκάμα της εταιρείας δεν έχει μεταβληθεί, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόγαμβρο: «Καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας χωρίς ελλείψεις, ακόμη και σε λιγότερο ταχυκίνητους σε ζήτηση κωδικούς. Ήδη, μάλιστα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, η 3Π κυκλοφόρησε στην αγορά του food service μια καινούργια σειρά προϊόντων σε συσκευασία stick, την οποία λάνσαρε πρώτη φορά στην έκθεση HO.RE.CA. Κι αυτό, αποσκοπώντας να καλύψει μια υπάρχουσα ανάγκη που απέρρεε από μέρους της ίδιας της αγοράς σε μεριδοποιημένο προϊόν, είτε για σκοπούς σταθερής κοστολόγησης από πλευράς καταστήματος είτε για σκοπούς ευκολίας στη διάθεση προς τον τελικό καταναλωτή. Η αύξηση της κατ’ οίκον κατανάλωσης λόγω της επιδημικής κρίσης δημιούργησε την ανάγκη του εμπλουτισμού της συγκεκριμένης σειράς με πρόσθετες γεύσεις.

Δεν σας κρύβω πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε συνεργασία με το τμήμα Marketing της εταιρείας μας «τρέχει» ένα project για την παραγωγή μιας νέας κατηγορίας, διαφορετικής από τις ήδη υπάρχουσες, που θα συμπληρώσει κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο προϊοντικό κενό. Θα ήταν όμως πρώιμο να σας αναφέρω περισσότερα, καθώς βρίσκεται ακόμη σε στάδιο διερεύνησης. Επιπλέον, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται πως ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές έχουν αρχίσει να… φλερτάρουν με την ιδέα της vegan και gluten free διατροφής, είτε για λόγους υγείας ή εκ πεποιθήσεως.

Σε αυτό το πλαίσιο, λανσάρουμε δύο καινούργιες σειρές προϊόντων, που φιλοδοξούμε να καλύψουν αυτή την αναδυόμενη τάση κι ανάγκη, με την υπόσχεση ότι δεν απέχουν γευστικά καθόλου από τα συμβατικά προϊόντα της εταιρείας μας! Παράλληλα, μια νέα σειρά είναι αυτή των «burger sauces» που απαρτίζεται από spicy γεύσεις, οι οποίες κι αντλούν την έμπνευσή τους από την αμερικάνικη κουλτούρα. Ήδη, μάλιστα, ορισμένοι κωδικοί της σειράς των «burger sauces» έχουν λανσαριστεί στην αγορά, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Οφείλω να επισημάνω πως και οι τρεις προαναφερθείσες καινούργιες σειρές απευθύνονται στον τομέα του food service.»

Η πρόκληση του Covid-19

Αναμφισβήτητα, ένα από τα σημαντικότερα επίκαιρα θέματα για την αγορά του Food Service είναι η πανδημία και τα αποτελέσματά της. Σε αυτό το πλαίσιο ζητήσαμε από τον κ. Βασιλόγαμβρο να μας περιγράψει με ποιο τρόπο η 3Π αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού σε επίπεδο λήψεως προληπτικών ή και άμεσων μέτρων προστασίας των εργαζομένων, των στελεχών, των συνεργατών, των παραγωγικών εγκαταστάσεων, της αποθήκευσης και της διανομής και πόσο… σίγουροι και ήσυχοι μπορούν να είναι οι επαγγελματίες – πελάτες, μα και οι μεμονωμένοι – τελικοί πελάτες. «Θα μπορούσα να πω ότι ήμασταν ήδη έτοιμοι, και πριν από το lockdown, για αυτό το ενδεχόμενο.

Η χρήση μάσκας και γαντιών, η προληπτική ολόσωμη απολύμανση των εργαζομένων πριν από την είσοδό τους στον χώρο παραγωγής, η καθημερινή απολύμανση των χώρων αποθήκευσης, αποτελούν, εξ άλλου, μέτρα τα οποία η εταιρεία μας εφήρμοζε και πριν προκύψει η επιδημία του Covid-19. Εξυπακούεται πως λάβαμε υπόψιν τις εξειδικευμένες όσο κι αυστηρές οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε και μια σειρά από παρεμβάσεις οι οποίες ήταν εκ του περισσού, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την περαιτέρω διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, αλλά και την εν γένει υγιεινή του χώρου παραγωγής. Εφαρμόσαμε μια επιπλέον βάρδια, με σκοπό τον αποκλεισμό αυτής και να τεθεί σε καραντίνα σε τυχόν ύπαρξη ύποπτου κρούσματος σε εργαζόμενο. Συν τοις άλλοις, αποκλείσαμε την είσοδο των συνεργατών στους χώρους της εταιρείας, ενώ κατά την καθημερινή προσέλευση του συνόλου των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις μας, πραγματοποιείται θερμομέτρηση από τον ιατρό της εταιρείας. Παρότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε το παραμικρό κρούσμα και όλα βαίνουν κατ’ ευχήν, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε τα επιπλέον μέτρα από τούδε και στο εξής, δια παντός! Οφείλω, άλλωστε, να επισημάνω ότι η 3Π διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγιεινής κι εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων. Οι γραμμές παραγωγής είναι εξοπλισμένες με x-ray κι ανιχνευτές και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που αποκαλείται “διασφάλιση ποιότητας”. Επομένως, όλοι οι πελάτες μας, είτε επαγγελματίες του χώρου είτε τελικοί καταναλωτές, θα πρέπει να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην 3Π και τα προϊόντα της!»

“Στην 3Π δημιουργούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα, προσφέροντάς τα παράλληλα
στους επαγγελματίες πελάτες μας σε ανταγωνιστική τιμή!”

Παρελθόν και μέλλον

Ποια είναι όμως τα βασικά χαρακτηριστικά / συστατικά που αποτελούν την πρόταση της 3Π για την αγορά του food service και ποιοι οι διαφοροποιητικοί παράγοντες εν συγκρίσει με τον ανταγωνισμό και γιατί οι επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης να επιλέξουν την 3Π, ώστε να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της κουζίνας τους; Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόγαμβρο, «Από τη “γέννηση” της εταιρείας, ο προσανατολισμός είναι σαφέστατος και δεν παρεκκλίνουμε από αυτόν. Δημιουργούμε υψηλής ποιότητας προϊόντα, προσφέροντάς τα παράλληλα στους επαγγελματίες πελάτες μας, και δη σε ανταγωνιστική τιμή. Εξαλείφουμε οποιαδήποτε πιθανότητα αστοχίας κι ο πελάτης μας γνωρίζει ότι χρησιμοποιεί ένα σταθερό σε σύσταση προϊόν. Διαθέτουμε ένα μεγάλο προϊοντικό portfolio, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις που προέρχονται απ’ ολόκληρο τον κόσμο και που μπορεί να καλύψει το σύνολο των γαστρονομικών τάσεων της αγοράς του food service.

Ο επαγγελματίας γνωρίζει ότι, χρησιμοποιώντας στην κουζίνα του τα προϊόντα της εταιρείας μας, έχει έναν ισχυρό συνεργάτη στον καθημερινό του αγώνα, χωρίς προβληματισμούς κι ανησυχίες! Μάλιστα, στην περίπτωση που αναζητά λύση σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, αποτελεί δεδομένο πως θα τη βρει στην εταιρεία μας. Η 3Π αποτελεί εταιρεία που στρατηγικά απευθύνεται στην αγορά του food service, και σε αυτή την οδό θα συνεχίσουμε να κινούμαστε. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή κατά την οποία το 80% της ετήσιας δραστηριότητάς μας αφορά την ελληνική αγορά. Βέβαια, από το 2017 έχουμε ξεκινήσει σταδιακά και με αξιοσημείωτο δυναμισμό να προχωράμε στη διεύρυνση των πωλήσεών μας στην αγορά του εξωτερικού. Αποτέλεσμα; Μέχρι σήμερα να διαθέτουμε τα προϊόντα της 3Π σε μια σειρά από διεθνείς αγορές, όπως Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Αγγλία, Κύπρο, Αλβανία και Ολλανδία. Επιπροσθέτως, δηλώνουμε εξαιρετικά περήφανοι που τα προϊόντα μας καταναλώνονται ακόμα και στη μακρινή Αυστραλία, μιας και έχουμε δημιουργήσει κι εκεί αποδοτική στρατηγική συνεργασία.

Οπωσδήποτε το lockdown και το κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης δημιούργησε σκέψεις αλλαγής της ποσόστωσης κι ενδεχομένως μεγαλύτερη στροφή στην αγορά του retail, ωστόσο αυτές ήταν παροδικές και παρέμειναν ως σκέψεις και μόνον… Για αυτό και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε καλά, ευρισκόμενοι στο πλευρό των επαγγελματιών του κλάδου του food service, προσφέροντας πολλές όσο κι εξαιρετικά ποιοτικές λύσεις για κάθε επαγγελματική κουζίνα.

Από το αμέσως προηγούμενο έτος πραγματοποιούμε την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής και των αποθηκευτικών χώρων της 3Π στο εργοστάσιο της Καρδίτσας. Επιπροσθέτως, προβαίνουμε στη διαδικασία εγκατάστασης καινούργιων γραμμών παραγωγής και συσκευασίας, ενώ την ίδια στιγμή ανανεώνουμε μέρος του στόλου των οχημάτων της εταιρείας. Αναντίρρητα, η δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε κατά το τρίμηνο που προηγήθηκε δεν μας άφησε αλώβητους, ωστόσο δεν θα μας αναγκάσει να σταματήσουμε να εξελισσόμαστε. Εξ άλλου, η συνολικότερη επένδυσή μας βρίσκεται σε τελικό στάδιο κι αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.»

ΠΗΓΗ


Print   Email

We utilize cookies to improve our site and your experience when using it. To find more details, and to know how we obtain, store, and work with your personal data, check our Privacy Policy page.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk